LEMKEN | Diamant

diamant

Плуговете на LEMKEN от сеярията Diamant 11 се характеризират  с иновативните отметателни дъски DURAMAX – стандартно включени в базовата окомплектовка. Благодарение на липсата на перфорации по корпуса и специалната стомана от която са изработени, отметателни дъски DURAMAX предлагат до 75% по-дълъг живот от обикновенните отметателни дъски.
Основните предимства на отметателни дъски DURAMAX са по-ниски разходи за поддръжка, по-малък разход на гориво и устойчивост на полепвне на почва.
Ширината на захват при Diamant 11 се регулира механично (33, 38, 44, 50 см.) при ЕuroDiamant моделите или хидравлично (от 30 до 55 см безстепенно) при VariDiamant моделите.
Широкопрофилно колело оказва минимален натиск върху почвата и осигурява сигурност при транспортиране, а работната дълбочина се регулира хидравлично, директно от кабината на трактора за улеснение на оператора.
Като допълнително към стандартната базова комплектация на плуговете от серията Diamant 11 може да бъде включена и иновативната разработка на LEMKEN, a именно хидравличен цилиндър прехвърлящ теглото на плуга към задната ос на трактора.Това намалява боксуването и способства за икономия на гориво със 25%.
Diamant 11 може да бъде оборудван с хидравлична защита от претоварване, предплужници, дисков нож за чиста бразда, окомплектовка за работа извън бразда, компютърен контрол на ъгъла на забиване и обръщането, и др.

LEMKEN | Diamant
Към началото